Снимка PexelsТова се случва след  нарастване на инфекциите, което означава, че

...
Снимка PexelsТова се случва след  нарастване на инфекциите, което означава, че
Коментари Харесай

Южните гръцки острови в Егейско море бяха отбелязани като „тъмночервени“ на картата на Covid-19

Снимка Pexels

Това се случва след  нарастване на инфекциите, което значи, че пътуванията до и от района не са целесъобразни.

Групата от 13 острова включва най-популярните дестинации в Гърция за задгранични туристи - Миконос, Санторини и Родос, които притеглят милиони хора всяко лято.

Гърция разчиташе на популяризирането на „ острови без ковид “, с цел да притегли посетителите това лято, надявайки се, че възобновяването на интернационалните пътувания ще съживи нейната жизненоважна туристическа промишленост след най-лошата от десетилетия 2020 година. Въпреки мощния юни във връзка с притока от туристи, несигурността за това по какъв начин ще се развие сезонът остава, предава Българска национална телевизия.

„ Очакваме да забележим по какъв начин ще реагират туристическите пазари “, сподели Манолис Маркопулос, президент на асоциацията на хотелиерите в Родос, където повече от 90% от туристите са от чужбина, визирайки решението на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите към Европейския съюз.

Германия и Англия са най-големите източници на гости в Гърция.

Тъмночервените зони на картата на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите оказват помощ да се разграничат зоните с доста висок риск, а също по този начин оказва помощ на държавите-членки на Европейски Съюз да съблюдават разпоредбите, изискващи тестване при тръгване и карантина при връщане.

Миналата седмица Крит, най-големият остров в Гърция и друга известна дестинация, бе подложен в тъмночервената зона.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР